...mit der Nummer Eins...

A vékony srácról a kapuban, Bp. I-ről és példaképeimről

Friss topikok

  • gaborge: @Meoni: sokáig gondolkoztam, hol láttam már Hvidt alkaros mozdulatát. Aztán beugrott: a nem kevésb... (2013.11.25. 22:06) Finish him!
  • gaborge: hát ha már álmodozok, akkor azt, hogy pl. 23 éves vagyok :) (2013.10.04. 13:45) A kapus mindig kulcsjátékos
  • Meoni: Bizony ajánlom, minden kedves kapusnak a figyelmébe, Landin veszprémi teljesítményét. Jó 10 perci... (2013.10.01. 07:59) Lassan, de biztosan
  • gaborge: ha egyszer nincs kapuralövés, nem lehet védés sem :) ezt a heteseknél is így szoktam számolni (2013.05.06. 11:07) Kékben
  • Meoni: Ha egy jelenetet ki kéne emelnem, akkor az biztos az volna, amikor a Rufusz hozta fel a labdát és ... (2012.12.08. 11:10) Effektív sportélmény

KEAC-kapusok

2011.09.11. 22:29 gaborge

Új rovat, kicsit a kapus-blog jelleg kidomborítására, kicsit, hogy emlékeztessük magunkat később, mire kell készülni. A téma: az ellenfél kapusai.

Neveket sajnos nem tudok, ha valaki igen, bátran írja meg. Az azonosítás egyelőre külső jellemzők alapján történik, de aki már évek óta forog a BP I. varázslatos világában, annak nem okoz gondot felismerni a szereplőket. Senki se vegye tiszteletlenségnek, igyekszem utánajárni a neveknek a jegyzőkönyv alapján - Meoni megírta a neveket, köszönjük! A leírást azért bent hagytam.

Tehát KEAC.

Halász János (biciklinacis ősz kapus): tavaly a végjátékot rajta buktuk el, most is megnehezítette a dolgunkat. Magas alkat, hosszú kezekkel. Semmi látványos, közepes terpesz, felrakott kezek, esetleg egyik láb emelése. Jó ütemben jól takarja, amit tud, de erős és jól helyezett lövéseket ritkán látjuk kivédeni, sarkokba nem ugrik be. A félmagas, lábhoz rosszul letett, vagy váll-környékére izomból ellőtt ziccerek viszont gyakran megakadnak. A hetest az alapvonalról próbálja védeni, a sarokba leszúrt lövések ellen esélye sem volt.

Krzyzewsky Márk (körszakállas, vaskos kapus): nagy termete ellenére jóval mozgékonyabb, szélesen takar vállmagasságban, terpeszben ugrik fel. A felsőre tartó izom-ziccerekkel csúfosan lehet bukni ellene.

Itt szúrom be: jó poén, Vaskó Peti, egy éve mindig jókat mosolygunk rajta, de ne az ilyen szoros meccseken süsd el a "Csak akarni kell és erőset dobni, akkor majd bemegy" - hosszú felsőket. Nem, nem megy be, ezen a 100 kilós srácon keresztül meg főleg nem.

Gyakran jól fekszik bele a lenti lövésekbe is, Almási Gabi második visszahúzottját már oktatta. A mai napja kimondottan erős volt, de az ejtéssel (Sári Tomi) és a láb alá letett labdákkal (Hozé) verhető.

Aki még fontos infót szeretni archiválni róluk a tavaszi fordulóra, a kommentekben tegye meg :)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aliasbitter.blog.hu/api/trackback/id/tr53219519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meoni 2011.09.12. 20:43:21

Biciklinacis ősz kapus: Halász János
Körszakállas, vaskos kapus:Krzyzewsky Márk

Meoni 2011.09.12. 21:08:40

Halász János: Bizony idén már 51. évét is betölti, amihez képest büszke lehet teljesítményére. Az idősebb kapusokra jellemzően az elkezdett védő mozdulaton már nem szokott korrigálni, hanem tudatos sémákat alkalmaz. Ha elhagyja a kaput, akkor az ejtés szinte mindig jó lehet ellene.

Meoni 2011.09.12. 21:21:18

Krzyzewsky Márk: Nagyon jól használja ki testi adottságát és nagyfelületen támadja le a lövőkezet a ziccerek során. Egy tipikus ütem kapusról van szó, amely ellen bizony ütemen kívüliség az orvosság. Érdemes ilyenkor egy ütemet várni és minél nagyobb távolságot hagyni a portástól. Az Ő esetében is jól kamatozik az ejtés illetve az ütem kívárás utáni láb alatti területek keresése. Bizony az első ütemre eldobott ziccerek esetében nagy az esély arra, hogy elkad a benne a labda.

VaskoP 2011.09.15. 15:53:50

Mindíg csak a bántás :(

Rossz berögződés, ahogy ezt megbeszéltük már edzésre menet...

Egyelőre nem tudok mit tenni, ha hirtelen kell dönteni, akkor ösztönből oda lövök. De dolgozom rajta Gabi, Isten látja lelkem dolgozom... :)
süti beállítások módosítása